Україна в ОБСЄ: Росія скеровує на цивільні об'єкти 97% ракет, бомб і дронів

Україна в ОБСЄ: Росія скеровує на цивільні об'єкти 97% ракет, бомб і дронів

Укрінформ
Лише 3% російських ракет, безпілотників і керованих бомб уражають в Україні військові цілі, тоді як 97% спрямовуються для ударів по цивільній інфраструктурі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві делегації України при ОБСЄ, виголошеній першим секретарем постійного представництва нашої держави при міжнародних організаціях у Відні Данилом Кубаєм під час засідання Форуму з безпекового співробітництва.

"Наприкінці 1980-х років втрата 15 тис. військових в Афганістані змусила радянське керівництво визнати свою поразку і вивести радянські війська з країни, завершивши 10-річну війну. Для порівняння, лише за минулий червень російські збройні сили втратили понад 33 тис. солдатів в Україні. Однак кремлівський режим, який вважається спадкоємцем радянських лідерів, залишається переконаним, що війна має продовжуватися", - заявив Кубай.

Він наголосив, що Україна залишається рішучою у своєму прагненні відновити суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів. "На жаль, єдиною відповіддю Росії на всі мирні ініціативи є продовження війни", - додав дипломат.

Читайте також: Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу

Кубай також підкреслив, що методи та інструменти, які використовує РФ у своїй агресивній війні проти України, "нагадують найтемніші сторінки світової історії, котрі, як сподівався цивілізований світ, ніколи не повторяться".

"За останні місяці Росія завдала численних ударів по Україні з використанням ракет, безпілотників та артилерії, внаслідок чого загинули десятки мирних жителів по всій країні. Масовані повітряні атаки Росії зруйнували приватні та комерційні будівлі, готелі, школи, церкви, лікарні та численні об'єкти інфраструктури. Показово, що лише 3% російських ракет, безпілотників і керованих бомб уражають військові цілі, тоді як 97% завдають ударів по цивільній інфраструктурі", - заявив український дипломат.

Він поінформував іноземні делегації про останні російські удари по українських містах та спричинені ними жертви і руйнування.

Читайте також: Якщо в України буде достатньо зброї, то всі плани наступу Росії проваляться - Україна в ОБСЄ

"Ми твердо переконані, що ці дії РФ не залишаться безкарними. І це було продемонстровано 25 червня 2024 року, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу та нинішнього начальника генерального штабу збройних сил Росії Валерія Герасимова в рамках розслідування атак Росії проти цивільного населення та критичної інфраструктури в Україні", - зазначив Кубай.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 3 липня 2024 року загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну перевищили 546 тис. військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-