На Донеччині армія РФ обстріляла чотири селища - загинула людина, семеро поранених

На Донеччині армія РФ обстріляла чотири селища - загинула людина, семеро поранених

Фото
Укрінформ
На Донеччині армія РФ обстріляла чотири селища у різних районах, у результаті одна людина загинула, семеро зазнали поранень. Серед поранених - 10-річна дитина.

Про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області, передає Укрінформ.

Зокрема, за даними слідства, 4 липня зазнало обстрілу зі ствольної артилерії ворога селище Стінки Краматорського району. На території місцевого сільськогосподарського підприємства зазнала травм, несумісних із життям, 37-річна робітниця, яка йшла годувати тварин.

Також поблизу водойми селища Клебан-Бик Іллінівської СВА зазнав поранень 59-річний чоловік.

Крім того, російська армія обстріляла селище Північне Бахмутського району, влучивши у приватну забудову. В одній з осель травмовано родину: 58-річного батька, 50-річну мати та їх 10-річного сина. Тип використаної окупантами зброї встановлюється.

Читайте також: Під Херсоном російський дрон атакував мирного жителя

Прокуратура інформує, що на селище Мирне Волноваського району загарбники скинули авіабомби УМПБ Д-30СН. Одна з них влучила у фермерське господарство, де зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості троє цивільних: жінки 34 і 62 років та 45-річний чоловік, які перебували на вулиці.

Усіх постраждалих доставлено до медичного закладу з мінно-вибуховими й черепно-мозковою травмами, осколковими пораненнями, їм надається кваліфікована допомога.

У населених пунктах пошкоджено житлові будинки і сільськогосподарську техніку.

Читайте також: На евакуацію є 5-7 хвилин: як працюють «Білі янголи»

Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Як повідомлялося, на Донеччині найбільша протяжність лінії фронту - близько 300 км. На території області, яка контролюється українською владою, на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-