На фронті минулої доби сталося 151 боєзіткнення з росіянами

На фронті минулої доби сталося 151 боєзіткнення з росіянами

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби сталося 151 бойове зіткнення з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 неділі, 7 липня.

За уточненою інформацією, вчора армія РФ завдала по позиціях українських військ і населених пунктах два ракетні удари, 58 авіаційних ударів (76 КАБів), здійснила близько чотирьох тисяч обстрілів, 138 з них - із реактивних систем залпового вогню, застосувала 1041 дрон-камікадзе.

Також ворог завдавав авіаційних ударів, зокрема в районах Ізбицького, Стариці, Вовчанська, Липців, Вовчанських Хуторів Харківської області; Часового Яру, Юр’ївки, Торецька, Нью-Йорка, Олександрополя, Новоселівки Першої, Вовчого, Воздвиженки, Семенівки, Михайлівки, Мемрика, Іллінки, Піщаного, Григорівки, Костянтинівки, Катеринівки, Єлізаветівки, Костянтинопільського, Ганнівки, Великої Новосілки, Урожайного Донецької області; Гуляйполя, Новоданилівки Запорізької області.

Читайте також: Україні потрібна вчасна допомога Заходу, щоб оснастити новосформовані бригади - ISW

На Харківському напрямку війська РФ продовжували наступальні і штурмові дії за підтримки авіації. Загалом тут було 11 бойових зіткнень у районах Вовчанська, Глибокого та Липців.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу зросла до семи. Сили оборони відбивали атаки у районах Синьківки, Петропавлівки і Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська стали на заваді 20 ворожим атакам у районах Греківки, Макіївки, Невського Луганської області, Тернів і Торського на Донеччині.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак у районах Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб росіян прорвати оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку російська армія вчинила 16 атак у районах Торецька, Північного, Залізного та Нью-Йорка на Донеччині, підтримувала свої дії авіаударами.

На Покровському напрямку відбиті 49 атак поблизу Юр’ївки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Лозуватського, Прогреса, Новоселівки Першої, Євгенівки, Яснобродівки та Карлівки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Там росіяни 19 разів намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку війська РФ здійснили чотири атаки в районі Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку стались чотири бойові зіткнення. Ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного і Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку загарбники і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах на лівобережжі Дніпра. Загарбники проводили п’ять атак, успіху не мали.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Прикордонники показали дві оновлені застави на кордоні з Білоруссю

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти зі своєї території.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2024 року становлять близько 550 тисяч 990 осіб, з них ще 1150 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-