Міноборони тестує полегшену модель бронежилета

Міноборони тестує полегшену модель бронежилета

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони України проводить лабораторні дослідження нової полегшеної моделі бронежилета вагою від 7,5 кг до 12 кг, який забезпечуватиме захист 6-го класу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

“Цей бронежилет відрізняється легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрених дій під час штурмових і спеціальних операцій”, - пояснили у міністерстві.

Модель вже пройшла випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ та отримала позитивні відгуки. Триває останній етап – лабораторні випробування.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, у роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу. “Очікуємо на позитивні результати заключних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах”, - сказав він.

Новий бронежилет виготовлено з посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечує захист 6-го класу. Розмірна сітка варіюється від S до XL у двох комплектаціях, з вагою від 7,5 кг до 12 кг - проти 10,5-17,5 кг у модульних моделях.

Зазначається, що бронежилет має функцію швидкого скидання та може комплектуватися додатковими елементами, зокрема, захистом шиї та плечей, плечовими накладками, захистом паху, тактичним розвантажувальним ременем, захистом куприка, стегон та елементами для забезпечення плавучості. Для жінок передбачені спеціальні анатомічні накладки.

Читайте також: Цьогоріч до експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 60 нових зразків боєприпасів

Виріб також містить окремі кишені для м’якого і жорсткого балістичного захисту та знімні демпферні вкладки. Після завершення лабораторних випробувань бронежилет буде передано на забезпечення ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони запустило процес зміни керівництва та реорганізації Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, щоб привести його у відповідність до стандартів НАТО.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-