Країни НАТО нададуть понад $7 мільйонів для підтримки жінок у ЗСУ

Країни НАТО нададуть понад $7 мільйонів для підтримки жінок у ЗСУ

Укрінформ
Країни НАТО нададуть понад 7 мільйонів доларів для підтримки жінок у Збройних силах України.

Як передає укрніформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство оборони України.

На прийомі після круглого столу НАТО «Жінки, мир, безпека» у рамках саміту Альянсу державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про допомогу НАТО для українських жінок-військовослужбовиць.

Допомога, зокрема включатиме понад 10 тисяч одиниць уніформи, взуття та іншого необхідного спорядження.

«Надто часто українські військовослужбовиці не мають необхідного спорядження для задоволення своїх унікальних потреб в повному обсязі. Сьогодні ми робимо крок, щоб виправити це, оголосивши, що країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США на закупівлю обладнання для жінок у Збройних силах України. Ми аплодуємо кожному союзнику, який виступив, щоб допомогти в цій ініціативі», - заявив Блінкен.

Читайте також: Країни НАТО нададуть Україні додаткові комплекси Patriot та десятки інших систем ППО

Перемовини з НАТО щодо можливості додаткового фінансування виробництва жіночої військової форми та бронежилетів для ЗСУ велися з 2023 року й досягли значного прогресу у березні 2024 року, коли відбулася зустріч заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової зі спеціальною представницею генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір, ідеться в повідомленні.

Тоді сторони домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки та оборони України, а також про значну фінансову допомогу, яка сприятиме забезпеченню жінок-військовослужбовців необхідною амуніцією та обладнанням.

Читайте також: НАТО та індо-тихоокеанські партнери запустять нові проєкти, серед яких допомога Україні

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні відбувається ювілейний саміт НАТО на рівні глав держав. Українську делегацію очолює Президент Володимир Зеленський.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-