На фронті за добу відбулося 146 боєзіткнень

На фронті за добу відбулося 146 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби було зафіксовано 146 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Як передає Укрніформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Телеграмі про ситуацію станом на 8:00 четверга, 11 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах чотири ракетні удари із застосуванням дев’ять ракет, а також 56 авіаударів із використанням 68 КАБів. Ворог здійснив понад 4000 обстрілів, зокрема 116 - із використанням реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах, зокрема Липців, Вовчанська, Борщового, Малих Проходів та Глибокого Харківської області; Мирнограда, Очеретиного, Прогреса, Желанного, Вовчого, Курахового, Урожайного, Макарівки, Сторожового, Дружби, Торецька, Нью-Йорка та Нового Комара Донецької області.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районах зосередження росіян, уразили дві артилерійські системи та одну станцію РЕБ/РЛС.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії. Тут сталися дев’ять бойових зіткнень у районах Липців і Вовчанськв.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 10. Сили оборони відбили усі штурмові дії біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного й Берестового.

Читайте також: Сили оборони контролюють Сотницький Козачок на Харківщині

На Лиманському напрямку війська РФ атакували 14 разів у районах Греківки, Макіївки, Невського і Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 17 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку ворог атакував шість разів у районах Григорівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку російська армія здійснила 24 атаки неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька і Деліївки.

На Покровському напрямку відбиті 42 штурмові дії у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Калинового, Лозуватського, Новоселівки Першої, Юр’ївки, Євгенівки та Карлівки, Там загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки.

Читайте також: ЗСУ вже влітку літатимуть на F-16 - заява США, Нідерландів та Данії

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 12 атак біля Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Дальнього, Невського та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку росіяни здійснили сім штурмів у районах Водяного, Костянтинівки, Урожайного та Макарівки.

На Гуляйпільському напрямку загарбники намагалися просунутися у районі Гуляйполя, але зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку стались два бойові зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного.

На Придніпровському напрямку росіяни і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Дві атаки успіху не мали на лівому березі Дніпра у районі Кринок.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ втратила за минулу добу в Україні 1110 загарбників і три засоби ППО.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-