У Чорному морі може бути близько 400 мін та вибухівка, яку змило з Каховської ГЕС - Плетенчук

У Чорному морі може бути близько 400 мін та вибухівка, яку змило з Каховської ГЕС - Плетенчук

Укрінформ
У Чорному морі може перебувати близько 400 морських мін, але оцінити точну кількість важко через змиті внаслідок підриву Каховської ГЕС мінно-вибухові пристрої.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Останні озвучені офіційні цифри владою - це чотири сотні мін, але це доволі приблизна кількість, враховуючи те, скільки потрапило мінно-вибухових пристроїв внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС, підрахувати важко» - зазначив він.

За його словами, Дніпро був замінований досить щільно, і після підриву окупантам Каховської ГЕС, «звісно, що велика вода все це змила» у Дніпро-Бузький лиман.

Читайте також: Україна у перспективі може отримати дивізіон протимінних кораблів - командувач ВМС

«Встановити кількість мін можна буде лише під час проведення операцій з розмінування Чорного моря. Світовий досвід подібних конфліктів показує те, що це робота на роки», - резюмував Плетенчук.

Читайте також: Тристороння група визначила зону для розмінування у західній частині Чорного моря - посол

Як повідомляв Укрінформ, Росія позбавлена можливості мінувати Чорне море, адже Сили оборони України забезпечують безпеку цивільного судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-