Затягування із допомогою США послабило позиції України на полі бою - Зеленський

Затягування із допомогою США послабило позиції України на полі бою - Зеленський

Укрінформ
Затягування рішення США про виділення нового пакета допомоги Україні послабило позиції нашої країни на полі бою.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час пресконференції, передає Укрінформ.

"Турбулентність виборчого процесу (в США - ред.) має великий вплив, починаючи з пакету, який так довго був затягнутий, і так довго за нього не голосували. Я вважаю, що довге затягування цього рішення послабило наші позиції на полі бою. Ми віддали ініціативу, не бажаючи того", - сказав Президент.

За його словами, якщо головний партнер затягує з підтримкою зброєю, "то військові точно не будуть в позитиві". Він зазначив, що тепер Україна має забрати ініціативу на полі бою з Росією, однак це непросто.

Читайте також: Зеленський: F-16 буде недостатньо, щоб протистояти повітряному флоту Росії

"Зараз пакет проголосований, але ще треба час, щоб ця зброя прийшла. Треба ще час, щоб на цій зброї тренувалися хлопці. І так як вони тренуються не тут, а навчання за кордоном, то на це треба також час", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що важливо, аби обіцяні країнами-партнерами пакети військової допомоги надходили саме у вигляді зброї.

«Для мене дуже важливо, щоб гроші, які виділені на зброю Україні, прийшли у вигляді зброї Україні, а не у вигляді транспорту чи ще чогось, пакетів тощо», – заявив Президент, додавши, що він вдячний за гуманітарну допомогу, але «це окремі речі».

«Якщо у вас в пакеті написано 40 мільярдів військової допомоги, то дуже важливо, щоб ці 40 мільярдів надійшли у вигляді зброї, ППО (…), а не потім ви з'ясували, що вам прийшло на 7 мільярдів, а все інше десь там ну по дорозі на ті чи інші речі витратилось. Це дуже важливо», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, країни-члени НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні, який тривав з 9 до 11 липня, оголосили про наміри надати Україні фінансування в розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час зустрічі в четвер із президентом України Володимиром Зеленським оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-