Дрони «Sea Baby» уже можуть вразити кораблі РФ у будь-якій точці Чорного моря - СБУ

Дрони «Sea Baby» уже можуть вразити кораблі РФ у будь-якій точці Чорного моря - СБУ

Укрінформ
Морські дрони “Sea Baby” можуть переносити вибухівку вагою понад 1000 кг на відстань понад 1000 км - фактично станом на цей момент вони можуть вразити кораблі росіян у будь-якій точці Чорного моря.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, СБУ постійно розвивається, зокрема і у технологічному плані.

“Якщо ми говоримо конкретно про розробку дронів “Sea Baby”, які минулого року вразили Кримський міст, то вони станом на сьогодні мають зовсім інші характеристики, вони набагато більш потужні. Наприклад, якщо рік тому наш дрон міг перенести біля 800 кг вибухівки на відстань десь 800 км, то сьогодні це уже понад 1000 кг і понад 1 тисяча км. Тобто, сьогодні СБУ уже може вразити ворожі кораблі фактично у будь-якій точці Чорного моря”, - зазначив він.

Читайте також: ГУР не виключає застосування дронів Magura в Азовському морі

Дехтяренко зауважив, що ці дрони є не просто безпілотниками-камікадзе, це - багатоцільові платформи, які можуть виконувати різні завдання.

“Деякі дрони СБУ оснастила системами залпового вогню “Град”, деякі інші дрони можуть здійснювати дистанційне мінування. Більш того, окрім дронів “Sea Baby”, СБУ застосовує ще один вид морських дронів, він називається “Мамай”, і він теж довів свою ефективність (як-от у випадку з “Оленегорським горняком" — ред.), - сказав речник.

Читайте також: Оснащений «Градом» дрон Sea Baby може працювати як по морських, так і по наземних цілях - Малюк

Як повідомлялося, раніше у бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель «Оленегорський горняк», де перебували близько 100 осіб екіпажу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-