Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що за умови об’єднаності та слідування формату Саміту миру можна спробувати завершити гарячу стадію російсько-української війни до кінця цього року.

Про це український лідер сказав під час інтерв’ю BBC.

«Я вважаю, що якщо ми будемо об’єднані і будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року», – сказав Зеленський.

Він розповів про наміри розробити план завершення гарячої стадії війни, зауваживши, що в разі досягнення кінцевої мети плану це буде «дуже правильно і дуже сильно». Однак, на думку Президента, успіх у цьому питанні залежить також від об’єднаності з іноземними партнерами. Він зауважив, що потім успіх залежатиме від тиску партнерів на Росію – щоб вона «погодилася сідати і думати про закінчення війни».

«Це не значить, що треба відвоювати силою усі (українські – ред.) території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти», – сказав Зеленський, додавши, що послаблення Росії на полі бою поставить Україну в сильнішу позицію за столом переговорів.

На думку українського Президента, шляхом здійснення тиску на РФ можна домовитися про врегулювання війни і в дипломатичний спосіб.

Читайте також: Зеленський прокоментував план Трампа про закінчення російсько-української війни «за добу»

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський заявив, що у світі не існує жодної людини, яка може примусити Україну віддати свої території Росії задля швидкого завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-