Безпілотники ГУР вдарили по нафтопереробному заводу в Краснодарському краї - джерело

Безпілотники ГУР вдарили по нафтопереробному заводу в Краснодарському краї - джерело

Укрінформ
Безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України завдали удару по Туапсинському НПЗ у Краснодарському краї.

Про це Укрінформу повідомили джерела у ГУР МОУ.

"У результаті операції ГУР МОУ в ніч на 22 липня атаковано нафтопереробний завод в м. Туапсе Краснодарського краю, внаслідок чого на об'єкті виникла пожежа", - зазначили вони.

Як повідомляють джерела у воєнній розвідці, БПЛА у небі над Туапсе було зафіксовано близько 3:30 за місцевим часом.

"За повідомленням місцевих пабліків, під час першої хвилі атаки ворожа ППО намагалася збити відразу чотири дрони-камікадзе. Пізніше, близько 6:25 в районі НПЗ пролунало ще щонайменше два потужних вибухи, після чого на території обʼєкта розпочалася пожежа. Загалом повідомляється принаймні про 8 БПЛА, які атакували НПЗ. Як зазначає пропагандистське ЗМІ "Russia Today", внаслідок влучання було пошкоджено інфраструктуру НПЗ", - зазначили у ГУР.

Ступінь ураження обʼєктів військово-промислового комплексу держави-агресорки РФ наразі уточнюється.

Читайте також: Дрони ГУР знищили російські комплекси «Муром-П» та систему РЕБ «Стриж»

"Туапсинський нафтопереробний завод (Туапсинський НПЗ) - російське нафтопереробне підприємство в Краснодарському краї, експлуатантом якого є ТОВ "РН-Туапсинський НПЗ". Завод становить єдиний виробничий комплекс з морським терміналом підприємства нафтопродуктозабезпечення ПАТ "Роснефть" - ТОВ "РН-Морський термінал Туапсе", - додали у воєнній розвідці.

За даними джерел, близько 90% продукції підприємства йде на експорт. НПЗ входить до складу нафтової компанії "Роснефть", його потужність становить близько 12 млн тонн на рік.

В оперативному штабі Краснодарського краю вранці повідомили про падіння уламків БПЛА на інфраструктуру НПЗ у Туапсе та пожежу, яка охопила 50 квадратних метрів. Зазначалося, що пожежу вже загасили та ніхто не постраждав. В її ліквідації брала участь 91 особа та три одиниці техніки.

Як повідомлялося, у результаті операції ГУР МОУ вранці 4 липня було уражено Тамбовський пороховий завод у місті Котовськ Тамбовської області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-