У ГУР натякнули на значні пошкодження від вибухів на нафтопереробному заводі в Туапсе

У ГУР натякнули на значні пошкодження від вибухів на нафтопереробному заводі в Туапсе

Укрінформ
Потужності нафтопереробного заводу у Краснодарському краї Росії значно скоротяться через ушкодження внаслідок атаки дронами.

Таку впевненість висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євгеній Єрін в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Єрін відмовився офіційно підтверджувати чи спростовувати інформацію про причетність України до атаки, але зазначив, що в умовах війни нафтопереробний завод у Туапсе може вважатися законною ціллю для цього.

«Будь-які військові цілі та об’єкти військового призначення, які працюють на забезпечення агресивної війни проти України, є абсолютно законною ціллю для наших Сил безпеки й оборони», - наголосив Єрін.

Він також не став оцінювати масштаби втрати потужностей на нафтопереробному заводі в Туапсе, але натякнув, що вони значні.

Читайте також: Безпілотники ГУР вдарили по нафтопереробному заводу в Краснодарському краї - джерело

«Маю надію і впевненість, що ці потужності значно скоротяться після цього випадку», - зазначив представник ГУР МОУ.

Як повідомили Укрінформу джерела у ГУР МОУ, безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України у ніч на 22 липня завдали удару по Туапсинському НПЗ у Краснодарському краї, внаслідок чого виникла пожежа.

За даними джерел, близько 90% продукції підприємства йде на експорт. НПЗ входить до складу нафтової компанії "Роснефть", його потужність становить близько 12 млн тонн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-