На фронті минулої доби - 152 боєзіткнення, понад 40 атак відбили на Покровському напрямку

На фронті минулої доби - 152 боєзіткнення, понад 40 атак відбили на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті минулої доби відбулися 152 бойові зіткнення з російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 середи, 24 липня.

Вчора армія РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням двох ракет, 41 авіаційний удар (зокрема задіяла 54 КАБи), здійснила 4443 обстріли, 120 з них - із використанням реактивних систем залпового вогню.

Ворог завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Ветеринарне, Липці, Малі Проходи, Рубіжне, Стариця, Веселе, Синьківка Харківської області; Торецьк, Верхньокам’янське, Вовче, Олександропіль, Новоселівка Перша Донецької області та Мала Токмачка на Запоріжжі.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні ще 1140 загарбників

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали сім авіаційних ударів по скупченнях живої сили ворога, уразили чотири артсистеми, три склади, два засоби ППО та два пункти управління росіян.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, загалом відбулося 13 бойових зіткнень у районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу зросла до дев’яти. Сили оборони відбивали штурмові дії російської армії біля шести населених пунктів. Ворог акцентував свої дії на Синьківці, де за підтримки авіації провів чотири атаки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 13 штурмів росіян у районах населених пунктів Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили дев’ять атак поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили ураження порому в порту «Кавказ»

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 14 спроб ворога прорвати оборону в районах Васюківки, Оріхово-Василівки, Новомаркового, Часового Яру, Іванівського, Ступочок, Білої гори та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак, зокрема зосереджував зусилля неподалік населених пунктів Північне та Залізне - провів тут майже 80 відсотків від усіх боєзіткнень. Окрім того, штурмував у районах Нью-Йорка та Торецька. Активно бомбардував місто Торецьк.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 41 атаку в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Прогрес, Новоселівка Перша, Уманське та Яснобродівка, де загарбники намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де ворог 10 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку загарбники здійснили невдалий штурм українських позицій біля Костянтинівки. Били некерованими авіаракетами по Вугледару і в район Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку росіяни здійснили три безуспішні атаки на лівобережжі річки Дніпро.

Читайте також: ППО вночі знищила 17 «Шахедів» та 8 розвідувальних БПЛА

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено, оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, обстріляв із території РФ населені пункти Попівка, Волфине, Яструбине, Степок і Кіндратівка.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія втратила за добу в Україні ще 1140 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-