У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку РФ на українські порти

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку РФ на українські порти

Укрінформ
У населених пунктах з румунського боку Дунаю в ніч проти 24 липня оголошували повітряну тривогу у зв’язку з масованою атакою російських «Шахедів» на українські порти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal.

Зазначається, що про небезпеку повітряної атаки виходило повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча, там був зафіксований рух кількох дронів у бік кордону.

«У ніч з вівторка на середу влада Румунії опублікувала повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча після того, як було помічено, що декілька безпілотників наближаються до кордону», - йдеться у повідомленні.

Це попередження було зроблено після того, як РФ атакувала український порт Ізмаїл, що знаходиться приблизно за 15 кілометрів по прямій лінії від округу Тульча.

Читайте також: ППО вночі знищила 17 «Шахедів» та 8 розвідувальних БПЛА

Також зазначається, що було зафіксовано 10 звернень на номер екстреної служби «112» через звуки від вибухів. О 03:46 повітряна тривога припинилася.

Окрім того, два румунські винищувачі F-16 були направлені для моніторингу повітряного простору.

«Два винищувачі F-16 румунської армії були підняті в ніч з вівторка на середу для моніторингу повітряного простору після того, як в районі округу Тульча було опубліковано повідомлення системи Ro-Alert щодо кількох безпілотників, які наближаються до кордону», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, дрони РФ уночі атакували Ізмаїл - пошкоджена портова інфраструктура та багатоповерхівка, є поранені.

Фото: Romania Journal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-