Памяті 8-річної Єви Тригуб із селища Нью-Йорк

Памяті 8-річної Єви Тригуб із селища Нью-Йорк

Хвилина мовчання
Укрінформ
Дівчинка, яка загинула від російської бомби, читала вірші про мир

Єва Тригуб разом з татом загинула від російської авіабомби, яка настигла їх у своїй квартирі. Батько помер одразу, а дитину лікарі намагалися рятувати  разом з мамою.

Єва народилася 3 листопада 2015 року і навчалася в школі №16 Торецької міської військадміністрації. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну дівчина з родиною виїхала у більш безпечний регіон та старанно навчалася у своїй школі дистанційно.

Однак, вже на літніх канікулах родина ненадовго приїхала додому. 28 червня 2024 року російські окупанти знову атакували Торецьку громаду з авіації, запустивши по Нью-Йорку дві авіаційні бомби.

Перший боєприпас, а це були бомби КАБ-250, влучив у приватний сектор селища, де травмував 45-річного чоловіка. А друга бомба розірвалася у районі багатоквартирної забудови, зруйнувавши під’їзд п’ятиповерхового будинку. Тут загинули четверо цивільних віком від 43 до 76 років, серед них був Сергій – батько Єви. Сама дівчинка та її 39-річна мати зазнали поранень. Стан Єви відразу оцінювали, як складний, і її з матір’ю доставили до медзакладу зі значними мінно-вибуховими травмами, забоями та контузіями.

Лікарі дві доби боролися за життя дівчинки, але поранення у неї були дуже важкі й медики виявилися безсилими - Єва померла 30 червня. Маму дівчинки змогли врятувати.

Про загибель Єви Тригуб повідомили у закладі освіти №16, де вона навчалась.

Освітяни написали: «Унаслідок обстрілу селища Нью-Йорк 28.06.2024 р. постраждала родина нашої учениці Тригуб. Батько Сергій загинув на місці, а маму з 8-річною Євою доставили до лікарні Дніпра. На жаль, ввечері 30.06.2024 р. маленьке серденько Єви зупинилося( Спочивай з миром, маленьке янголятко!».

У школі не можуть зрозуміти, навіщо родина повернулася із евакуації у Нью-Йорк, де чоловіка та його доньку фактично наздогнала смерть.

«Не передати словами весь жах і біль! Майже 2 роки родина перебувала у безпеці в евакуації! Коли і для чого повернулися до селища?», - написали педагоги на Фейсбук-сторінці школи.

Вчителька початкових класів Наталія Ільїна, яка навчала Єву, з великим теплом згадує свою загиблу ученицю. «Євочка була наймолодшою у нашому класі. Прагнула пізнавати все нове, з цікавістю і дитячою допитливістю досліджувала цей світ. Лагідна усмішка супроводжувала її по життю. Щодня я та діти чули від Євочки компліменти, приємні слова, визнання чи утішний відгук. Розум та серце відмовляються повірити у цю непоправну втрату…», - каже вчителька на платформі «Меморіал: вбиті Росією».

Освітяни, згадуючи свою старанну ученицю, опублікували нещодавнє відео Єви, де вона з великим виразом дуже гарно читає вірш про свою мрію - про те, що б настав мир, і всі люди на Землі жили би щасливо, як одна родина, щоб війни не було ніколи, і діти ходили до школи.

Дівчинка, яка загинула від російської бомби, по-дитячому щиро вірила в те, що говорила:

«Мрію я, як мала дитина,

щоб всі люди жили у мирі

як велика, одна родина

мудрі, добрі усі, та щирі.

Щоб у світі жили щасливо,

І війни не було ніколи!

Щоб повірили в казку, диво,

І ходили діти до школи.

І ніколи ніхто не бився,

щоб словами усе рішали.

Я так хочу, щоб світ змінився,

і любов всі у серці мали!

Ми ж усі на Землі живемо,

що сьогодні на ней ділити?

Разом ми до вершин дійдемо,

як не буде війни у світі!»

У 8-річної Єви, яку вбила Росія і яка так рано увійшла у вічність, залишилися мама, дідусь та інші рідні.

Фото: Заклад загальної середньої освіти №16 Торецької міської військово-цивільної адміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-