«Білі янголи» врятували чотирьох жінок, які пішки вийшли з обстрілюваної Красногорівки

«Білі янголи» врятували чотирьох жінок, які пішки вийшли з обстрілюваної Красногорівки

Відео
Укрінформ
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» врятував чотирьох жінок, які пішки пройшли 12 км з обстрілюваної Красногорівки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини.

«Чотири жінки пройшли пішки 12 км під ворожими обстрілами. Поліцейські, ризикуючи життям, розшукали їх у полях і доставили у пункт переселенців. Люди оговтуються від пережитих жахіть і розповідають про ситуацію в місті та звірства окупантів», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що в останні дні ворог кинув на знищення Красногорівки всі сили. В’їзду-виїзду з міста немає, але люди виходять пішки, і поліція продовжує рятувати тих, кого ще можна.

Цього разу з Красногорівці вийшли донька з мамою, 27 і 50 років, та дві сусідки 63 та 72 років, які втратили все – ворог розбив і спалив їхні будинки. Тікаючи від окупантів, жінки зуміли зловити зв'язок і додзвонитися до екіпажу «Білий янгол». Люди не знали, де вони знаходяться, бо йшли навмання.

«Поліцейські негайно вирушили на порятунок, заїхавши в зону вогню, знайшли та евакуювали знесилених мешканок. На відкритій місцевості «Білі янголи» могли стати легкою мішенню для росіян, тому діяли швидко. Жінки були в стані сильного стресу, але дорогою правоохоронцям вдалось їх заспокоїти», - повідомили правоохоронці.

Зараз жительки Красногорівки у безпеці та отримують всю необхідну допомогу.

Поліцейські додали, що від того, що довелось пережити цим жінкам, «холоне кров», бо ці історії – важливий доказ злочинів Росії проти цивільного населення.

Читайте також: «Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Красногорівки трьох людей та сімох домашніх тварин

Правоохоронці нагадали номер телефону групи поліції «Білий янгол» на Курахівському напрямку (066-56-10-102) для всіх тих, хто ще чекає порятунку.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 470 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-