«Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Красногорівки трьох людей та сімох домашніх тварин

«Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Красногорівки трьох людей та сімох домашніх тварин

Відео
Укрінформ
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі Янголи» врятував трьох людей, які пішки вийшли з обстрілюваної Красногорівки. У місті залишається ще понад 190 цивільних.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини та опублікувала відповідне відео цього порятунку.

Зазначається, що сьогодні Красногорівка є театром бойових дій. Троє місцевих жителів - 58-річна жінка, 37-річний чоловік та 23-річна дівчина, пережили страшні події, через російські обстріли вони змінили шість будинків, жоден з яких не вцілів. Останній удар ледь не поховав всю сім’ю під уламками.

«Після прильоту в будинок чоловік і дві жінки зуміли вибратись з-під завалів і зв’язатись з поліцейськими. Заради порятунку родина здолала 5 км пішки по сорокаградусній спеці, а група «Білий Янгол» ризикнула наблизитись впритул до ворога. Під ворожими снарядами екіпаж вивіз із пекла не тільки людей, але й сімох їхніх домашніх улюбленців – собак, котів і черепашку на ім’я Тротил», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Торецька чотирьох людей

Врятовані люди, розказуючи поліцейським в броньованому авто про те, як прилетіло в будинок та їх засипало в підвалі, зазначили, що їм ще пощастило, бо залишилась невелика дірка.

«Ледве вибралися…Спочатку через дірку тварин почали викидати, потім самі вилізли», - з жахом згадували люди.

Вони повідомили, що коли вибралися з-під завалів, з підвалу, терміново вийшли на зв'язок з групою «Білий янгол» і попросили допомоги. Керував рятувальною операцією начальник поліції Курахового Артем Щусь.

«Заїхати в місто неможливо, тому ми проклали маршрут, щоб цивільні вийшли пішки. Довго готувались, давав поради, як поводитись, як обрати правильний шлях, де зупинитись перепочити», - розповів поліцейський.

Люди разом зі всіма тваринами успішно дісталися обумовленого місця, де їх і підхопили «Білі янголи». Росіяни відкрили по автомобілю вогонь з артилерії, але, на щастя, ніхто не постраждав.

Правоохоронці констатували, що у місті Красногорівка ще залишається понад 190 осіб.

За словами Щуся, всі виїзди в напрямку Красногорівки є вкрай небезпечними та потребують ретельного планування, проте евакуація триває – в індивідуальному порядку.

Він нагадав телефон, за яким мешканці повинні звертатися за допомогою в евакуації (066-56-10-102).

Читайте також: Із прифронтових районів Донеччини за тиждень евакуювали 1325 осіб, серед них - 35 дітей

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-