«Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Торецька чотирьох людей

«Білі янголи» під артобстрілом вивезли з Торецька чотирьох людей

Відео
Укрінформ
Під потужним артобстрілом екіпаж поліції «Білий янгол» вивіз з Торецька чотирьох людей, у місті залишаються ще до 5 тис. цивільних.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донецької області та опублікувала відповідне відео порятунку.

«Під потужним артобстрілом екіпаж поліції «Білий янгол» вивіз із Торецька чотирьох людей і двох собак. Попри щоденні бомбові та артилерійські удари, атаки дронами, близько 5 тисяч людей все ще живуть у Торецьку. Більшість з них прагнуть вирватися з пекла, і в цьому їм допомагають поліцейські», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дорога до Торецька надзвичайно небезпечна, адже війська РФ обстрілюють її з різних видів озброєння. Попри смертельний ризик, «Білі янголи» їдуть забирати людей, які попросили про допомогу. Керує операцією начальник Бахмутського райвідділу поліції Артур Марянян.

Відео: Офіційна сторінка Національної поліції України

Цього разу з Торецька вивезли подружжя, у яких росіяни знищили квартиру, але пара залишалася в місті, сподіваючись, що ситуація покращиться. Люди жили то у рідних, то у знайомих, однак безупинні ворожі удари змусили їх прийняти рішення про евакуацію. З собою родина забрала маленького песика.

«Обстріли дуже сильні. Страшно, дуже страшно. Хочеться ще пожити», - сказав евакуйований чоловік, сидячи в автівці поліцейських.

Також «Білі янголи» вивезли з Торецька ще двох чоловіків і собаку - пенсіонери намагалися самостійно вибратися з міста, і невідомо, чим би це закінчилося, але, на щастя, їх помітили правоохоронці.

«Поліцейські доставили мешканців до евакуаційного пункту. Далі врятованим людям допоможуть облаштуватися у більш безпечному регіоні країни», - заявили правоохоронці.

На жаль, за їхніми словами, не всі жителі готові залишити палаюче місто, проте поліція щоразу заїжджає до них, щоб з'ясувати, чи не передумали вони.

«Торецьк цілодобово перебуває під обстрілами. Щодня до поліції надходять повідомлення від мешканців з проханням вивезти їх з міста. Поліція робить все можливе для порятунку наших громадян», - заявив Марянян.

Читайте також: На евакуацію є 5-7 хвилин: як працюють «Білі янголи»

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

У Торецькій міській територіальній громаді від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на сьогодні, 23 липня, від ворожих обстрілів загинули 178 мешканців та 548 людей отримали поранення.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-