У кіберполіції розширили перелік порад щодо кіберзахисту для військових

У кіберполіції розширили перелік порад щодо кіберзахисту для військових

Інфографіка
Укрінформ
Кіберполіція радить українським військовим застосовувати для безпечної комунікації зашифровані месенджери й регулярно оновлювати програмне забезпечення на своїх пристроях.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Департаменту кіберполіції Нацполіції України, оприлюднивши список основних рекомендацій для військовослужбовців у питаннях кібербезпеки, передає Укрінформ.

"Використовуйте зашифровані месенджери, такі як Signal, для безпечної комунікації; регулярно оновлюйте програмне забезпечення на своїх пристроях, щоб уникнути вразливостей. Уникайте використання небезпечних месенджерів, які можуть бути перехоплені ворогом; завжди перевіряйте налаштування конфіденційності у використовуваних додатках", - йдеться у рекомендаціях.

Окрім цього, правоохоронці радять українським військовослужбовцям не відкривати підозрілі посилання, отримані через електронну пошту або соцмережі, і завжди перевіряти джерело повідомлення перед тим, як клікнути на посилання.

У НПУ звернули увагу на те, що підозрілі посилання можуть вести до фішингових сайтів, які викрадають особисті дані громадян та інформацію про банківські рахунки.

"Відкриття таких (підозрілих - ред.) посилань може призвести до встановлення шкідливого програмного забезпечення на ваш пристрій, що відслідковуватиме вашу діяльність і передаватиме її ворогу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовим варто вимикати геолокацію, бо геолокаційні дані можуть бути використані ворогом для визначення точного місця перебування військового, а публікація фото чи відео з увімкненою геолокацією може випадково видати позиції військовослужбовців, що створює небезпеку для всього підрозділу.

"Встановлення невідомих або неперевірених програм (на робочі комп’ютери та телефони - ред.) може призвести до витоку конфіденційної інформації. Шкідливі програми можуть отримати доступ до ваших паролів, контактів та інших важливих даних, що може бути використано ворогом для подальших кібератак або нанесення ударів", - наголосили в кіберполіції

Читайте також: Кіберполіція надала поради військовим щодо безпечного використання мобільних пристроїв на фронті

Кіберполіція та Сили ТРО ЗСУ застерігають українських військовослужбовців від фішингових атак та інших форм кіберзагроз.

"Ворог може використовувати різноманітні методи соціальної інженерії, у тому числі й діпфейки, для отримання доступу до конфіденційної інформації", - попереджають правоохоронці.

У кіберполіції радять військовим для уникнення таких загроз не передавати стороннім особам та не вводити у різноманітних анкетах низку даних: тризначний номер на звороті банківської картки (CVV/CVC-код); пін-код від картки; логін і пароль для входу в інтернет-банкінг; коди і одноразові паролі від банку та мобільних операторів; будь-які дані, що стосуються місцеперебування їхнього підрозділу, зокрема чисельність особового складу, кількість та види озброєння тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у кіберполіції заявили, що військовим варто взагалі вимкнути засоби геолокації на своїх пристроях та мінімізувати послуговування месенджерами та соцмережами для переписок між собою.

У кіберполіції зазначили, що військовим варто мінімізувати публікацію тих чи інших фото, які зокрема стосуються саме військової тематики. "Це і про налаштування приватності месенджерів, про закриття свого мобільного номеру. І не варто пересилати будь-які персональні дані тощо", - заявили в установі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-