У ЗСУ розпочалася реалізація програми «Збереження життя військовослужбовців»

У ЗСУ розпочалася реалізація програми «Збереження життя військовослужбовців»

Укрінформ
У Збройних силах України розпочалася реалізація програми дій «Збереження життя військовослужбовців».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив Генштаб ЗСУ.

Як зазначається, програма розроблена і впроваджується за дорученням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. 

Сьогодні відбулася робоча зустріч щодо проблемних питань, які необхідно вирішити задля покращення надання медичної допомоги військовослужбовцям на всіх етапах. Цей напрямок є одним із ключових.

У роботі взяли участь представники Генштабу ЗСУ, командування Медичних сил, командування Сил логістики, представники Національної гвардії, медики з бойових бригад, лікарі, представники громадськості та волонтери. Також організатори висловили вдячність за співпрацю голові Всеукраїнської ради з реанімації і екстреної медичної допомоги Ігорю Збишку, парамедикині та волонтерці Юлії Паєвській (“Тайра”).

Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

За словами генерал-майора Олександра Голоднюка, який модерував зустріч, збереження життя військовослужбовців мусить бути насамперед культурою ставлення командира до підлеглих та забезпечуватись якісною медичною допомогою і належного рівня підготовкою бійців. 

Ключові питання, реалізацію яких обговорили під час роботи, - покращення надання медичної допомоги пораненим безпосередньо на полі бою, вчасна і максимально безпечна евакуація, зокрема, із використанням наземних роботизованих платформ.

Читайте також: Командувач Нацгвардії: Наше завдання - забезпечити лікування і реабілітацію звільнених з полону воїнів

Ще одне з важливих питань — забезпечення підрозділів спеціалізованою технікою для безпечної евакуації поранених. Учасники зустрічі приділили увагу підготовці бойових медиків та покращенню навчання усього особового складу тактичній медицині. 

Як повідомлялося, програма “Збереження життя військовослужбовців” — це універсальна система для кожного підрозділу, пріоритетом якої є збереження життя наших воїнів. Ключовими напрямками програми є удосконалення підготовки українських захисників; покращення надання медичної допомоги на всіх етапах; забезпечення відпочинку особового складу, який виконує бойові/спеціальні завдання; технологізація армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-