Наступ Росії на країни Балтії неможливий, поки в Україні триває війна - Буданов

Наступ Росії на країни Балтії неможливий, поки в Україні триває війна - Буданов

Укрінформ
Поки в Україні триває війна, загрози для країн Балтії з боку РФ немає.

Таке переконання висловив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Це постійна, як то кажуть, потенційна загроза і не більше. Поки війна в Україні йде, ніде нічого не може бути проблемного від Росії», - сказав Буданов, коментуючи ймовірність загрози російського наступу на Балтійські країни.

Водночас він зауважив, що для Кремля у війні «завдання максимум – це здобути контроль над Україною будь-яким шляхом». «Завдання мінімум, і воно ж поки що єдине, – це вийти на адмінкордони Донецької і Луганської областей. Воно не змінювалось жодного разу», - сказав Буданов.

Стосовно ймовірності повторного наступу росіян з півночі очільник української розвідки зазначив, що наміри окупантів зробити Харківщину буферною зоною провалились, однак вони не облишать подальших спроб.

Читайте також: Бунт у Росії сам по собі не відбудеться, там немає сильного лідера - Буданов

«По Харківській області - це спроба була зробити буферну зону. Ну, вона провалилась. Вони не покинуть цих спроб, тому що вони так і лишились на окупованих територіях Харківської області. Але це питання часу», - вважає Буданов.

Як повідомлялося, адміністрація президента Росії контролює низку організацій і ресурсів у Білорусі, країнах Балтії, які просувають проросійські наративи.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Economist сказав, що російські війська можуть захопити країни Балтії за сім днів, тоді як реакція НАТО займе близько десяти днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-