Протягом тижня армія РФ наростила кількість атак на Покровському і Торецькому напрямках

Протягом тижня армія РФ наростила кількість атак на Покровському і Торецькому напрямках

Укрінформ
За минулий тиждень на фронті відбулось 967 бойових зіткнень. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Торецькому, Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом минулого тижня загалом відбулося 967 бойових зіткнень. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Торецькому, Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках, де тривають важкі бої», - сказав Ковальов.

Минулого тижня на Харківському напрямку російські окупанти здійснили 42 атаки. Бої точилися, зокрема, в районах Глибокого, Тихого та Вовчанська Харківської області.

На Куп'янському напрямку російські окупанти протягом минулого тижня проводили наступальні дії в районах Берестового, Петропавлівки, Піщаного Харківської області та Стельмахівки на Луганщині. На цьому напрямку українські воїни минулого тижня відбили 52 атаки противника.

На Лиманському напрямку відбили 88 атак противника в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Терни.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 56 атак в районах Оріхового, Василівки, Переїзного, Виїмки, Іванодар'ївки, Верхньокаменського та Спірного.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили 68 атак в районах Кліщіївки, Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Андріївки Донецької області .

На Торецькому напрямку протягом минулого тижня російські загарбники здійснили 143 спроби прорвати оборону українських військ неподалік Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку Сили оборони України відбили 341 атаку. Основні зусилля загарбники зосереджували в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Желанне та Яснобродівка Донецької області.

Читайте також: Біля Авдіївки лінія фронту рухається в обидві сторони - Сили оборони

На Курахівському напрямку минулого тижня українські оборонці продовжили стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка, де ворог 76 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку відбито 45 атак в районах населених пунктів Велика Новосілка, Водяне, Костянтинівка та Роздольне.

На Оріхівському напрямку ворог 17 разів атакував позиції українських військ, в основному поблизу Роботиного, Малої Токмачки і в напрямку Новоданилівки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки під час двох боєзіткнень. На цьому напрямку ворог здійснив 11 безуспішних атак.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка - без суттєвих змін.

Протягом минулого тижня противник завдав по позиціях українських військ та об'єктах цивільної інфраструктури 16 ракетних ударів, задіяв 25 ракет. Здійснив 485 авіаційних ударів, зокрема застосувавши 668 керованих авіаційних бомб, здійснив понад 33400 обстрілів, 711 з них - з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Генштаб відсьогодні переходить на триразове інформування про ситуацію щодо вторгнення РФ

Як повідомляв Укрінформ, станом на вечір неділі, на фронті відбулося 103 бойових зіткнення, Покровський напрямок лишається найгарячішим.

Фото: ОК "Захід"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-