На Таврійському напрямку немає ознак підготовки ворогом наступального угруповання - Сили оборони

На Таврійському напрямку немає ознак підготовки ворогом наступального угруповання - Сили оборони

Укрінформ
Ознак формування наступального угруповання росіян на Таврійському напрямку немає, противник продовжує штурмувати українські позиції малими піхотними групами.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, в операційній зоні військ «Таврія» продовжується ведення оборонної операції, і немає ознак формування противником наступального угруповання.

«Різких дій у характері, складі, кількості військ противника не відбулося. Ознак формування наступального угруповання росіян не виявлено. За минулу добу було відбито 7 ворожих штурмів, з них 5 відбувалося на Оріхівському напрямку в Запорізькій області, 3 - біля села Роботине, ще 2 - біля Малої Токмачки і 2 штурми було відбито на Придніпровському напрямку - на плацдармі на Лівобережжі Дніпра», - сказав Лиховій.

Читайте також: Лиховій: Росія на півдні активно застосовує некеровані авіаракети

При цьому втрат українських позицій немає, а противник продовжує атакувати лише малими піхотними групами.

«Втрат наших позицій немає, противник, відповідно, успіху не мав. На обох напрямках противник намагається проводити атакувальні дії малими піхотними групами чисельністю до 1 відділення без використання бронетехніки. І вже з початку місяця гуляйпільський напрямок залишається поза новинами – там порівняно стабільна обстановка, противник не наступає після невдалої спроби й розгрому 28 липня», - зазначив Лиховій.

Він повідомив, що втрати ворога у живій силі за минулу добу на Таврійському напрямку становлять 80 осіб.

Читайте також: Росіяни збільшили використання FPV-дронів на Сумщині та Чернігівщині - військові

«Оперативні втрати росіян у нашій операційній зоні становлять 80 осіб - з них 37 убитих і 43 поранених. При цьому від початку цієї доби й до 7-ої години ранку російське військо прорідилося вже на 25 особин, серед яких 14 убитих, 9 поранених і 2 полонених. Від початку місяця в полон потрапило вже 6 росіян – всі на Оріхівському напрямку, в районі Роботинського виступу», - поінформував речник.

Раніше в ОСУВ "Таврія" повідомляли, що, крім керованих авіабомб (КАБів), росіяни на півдні активно застосовують некеровані авіаракети (НАРи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-