Засуджений на 11 років за вбивство дівчини колишній Герой Росії повернувся на війну

Засуджений на 11 років за вбивство дівчини колишній Герой Росії повернувся на війну

Укрінформ
Колишній Герой Росії Ірек Магасумов, засуджений у червні за вбивство 18-річної Дарії Кисельової у тимчасово окупованому Луганську, повернувся до свого підрозділу командиром батальйону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше у мережі з'явилося відео, на якому полоненого солдата ЗСУ допитує Ірек Магасумов. Його дружина Анна Магасумова під час розмови з журналістами підтвердила, що на відеозаписі – саме її чоловік.

У підписі до ролика вказано позивний Магасумова - Бізон. Там же зазначається, що військовий повернувся на фронт.

26 червня так званий Військовий суд маріонеткової "ЛНР" засудив підполковника Ірека Магасумова до 11 років колонії суворого режиму, визнавши його винним у вбивстві 18-річної дівчини у серпні 2023 року.

Згідно з матеріалами справи, 11 серпня 2023 року Магасумов та старший лейтенант Павло Яськевич познайомилися у барі з двома дівчатами. Вони нібито попросили постріляти з пістолета, і це закінчилося смертю однієї з них. 18-річна Дар'я Кисельова померла у машині швидкої допомоги від кульового поранення.

Читайте також: Ініціатива «Tрибунал для Путіна» ідентифікувала понад 5300 жертв насильницьких зникнень

Ірек Магасумов народився 1988 року в Мамадиському районі Татарстану. Після школи він вступив до Казанського танкового училища, але завершив навчання на Далекому Сході. Після початку повномасштабної війни в Україні вирушив на фронт у званні майора, там отримав звання підполковника та був нагороджений трьома орденами. У серпня 2023 року Магасумову, заступнику командира 74-ї мотострілецької бригади дали звання Героя Росії у Кремлі. Незабаром після цього його було заарештовано і поміщено до СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня стало відомо, що російські в’язні, які поїхали воювати проти України, замість помилування від президента РФ Володимира Путіна тепер отримують лише умовне звільнення, а служити їм належить до кінця війни.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-