У США та Євросоюзі прокоментували ситуацію в Курській області

У США та Євросоюзі прокоментували ситуацію в Курській області

Укрінформ
Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що американські посадовці звернуться до українських колег із проханням пояснити події в Курській області Росії.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу. 

«Я дозволю самим українцям говорити про свої військові операції - це буде доречніше», - сказав Кірбі, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати «вторгнення українських військ» на територію РФ. 

Він наголосив, що Вашингтон зосередиться над «забезпеченням їх (ЗСУ, - ред.) усім необхідним для самозахисту».  

«І я хотів би також додати, що нічого не змінилося в нашій політиці щодо дозволу чи заохочення ударів або атак на території Росії… з використанням зброї, наданої раніше Сполученими Штатами, а саме - щодо спрямування її проти неминучих загроз по той бік кордону», - зазначив він. 

Кірбі додав, що США звернулися до «українських колег, щоб мати трохи більше розуміння» стосовно ситуації в Курській області.

Тим часом речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано прокоментував Суспільному події у Курській області, заявивши, що згідно з міжнародним правом, Україна має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по агресору на його території.

«ЄС продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності», — сказав він.

Як повідомлялося, 6 серпня російські Телеграм-канали інформували з посиланням на провоєнні пабліки про начебто бої в прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито "вторглися" українські військові.

Читайте також: Російський Мі-28 над Курською областю збили FPV-дроном спецпризначенці СБУ - джерело

Офіційних заяв з цього приводу українські військові не робили.

Інститут вивчення війни (ISW), проаналізувавши повідомлення Росії щодо спроб прориву кордону в Курській області, дійшов висновку, що версії подій від місцевої влади та міністерства оборони РФ і ФСБ розходяться.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко заявив, що російські пропагандисти отримали завдання змістити фокус уваги з Півночі на бої в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-