Раптова атака під Курськом принизила російську армію - The Telegraph

Раптова атака під Курськом принизила російську армію - The Telegraph

Укрінформ
Раптовий прорив кордону у Курській області РФ та подальші бойові дії принизили російську армію.

Про це пише видання The Telegraph, передає Укрінформ.

«Менш ніж за 48 годин Україна захопила більше території, ніж за весь невдалий контрнаступ літа 2023 року», - пише видання.

У матеріалі припускається, що операція у Курській області має три мети - відволікання російських військ від наступальних операцій у Донецькій області, сіяння розбрату всередині самої Росії та просування угоди про обмін територіями під час можливих переговорів у майбутньому.

Водночас The Telegraph прогнозує, що незважаючи на свій початковий імпульс, просування України в Курській області, ймовірно, буде недовгим через західний і внутрішній тиск, що ймовірно, змусить Київ змінити курс.

«Тим не менш, наступ на Курськ показує, що Росія не винесла уроків із блискавичного захоплення Ростова групою «Вагнера» під час заколоту в червні 2023 року. Окрім передбачуваних погроз знищити Україну та застосувати тактичну ядерну зброю, Росія не відреагувала суттєво на курський наступ. Оскільки літаки F-16 також прибувають на передову, у Путіна є багато причин для занепокоєння», - підсумовується у публікації.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Читайте також: Міністерство збройних сил Франції вважає, що наступ у Курській області має певний успіх

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як «захисника простих росіян», а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо «ескалації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-