США виділили Україні пакет військової допомоги на $125 мільйонів

США виділили Україні пакет військової допомоги на $125 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакета військової допомоги Україні в обсязі 125 мільйонів доларів. 

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Пентагону. 

Зазначається, що це 63-й транш озброєння, яке адміністрація президента США Джо Байдена надає Україні з запасів Міністерства оборони починаючи з серпня 2021 року.

Пакет включає, зокрема, засоби ППО, багатофункціональні радари для виявлення та протидії ворожій артилерії, протитанкові засоби, ракети для зенітних комплексів Stinger; боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди 155 і 105 мм; радіолокаційні станції багатоцільового призначення; ракети з оптичним відстеженням та проводовим наведенням TOW.

Україні будуть передані також також протитанкові системи Javelin та AT-4; високомобільні багатоцільові машини HMMWV; боєприпаси для стрілецької зброї; обладнання та боєприпаси для підривних робіт; військова техніка для захисту критичної інфраструктури; запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання і транспортування.

Читайте також: У Міноборони провели зустріч з делегацією Конгресу США

У повідомленні наголошується, що Сполучені Штати й далі працюватимуть разом із близько 50 партнерами над забезпеченням України критично важливими засобами, необхідними для боротьби з російською агресією.

Держсекретар Ентоні Блінкен, коментуючи надання нового пакета допомоги Україні, написав у соцмережі Х: «Ми надаємо Україні новий значний пакет терміново необхідних боєприпасів. Ця підтримка допоможе Україні захистити свої війська і свій народ та посилить її спроможність на всій лінії фронту».

Як повідомлялося, раніше Міністерство оборони Литви заявило, що у серпні надасть Україні новий пакет військової допомоги, в який увійдуть, зокрема, системи ППО малої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-