У Міноборони провели зустріч з делегацією Конгресу США

У Міноборони провели зустріч з делегацією Конгресу США

Фото
Укрінформ
Під час візиту до Києва двопартійної делегації Конгресу США заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца обговорив з конгресменами подальшу допомогу з боку США та її формати.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

Делегацію з боку США очолили члени Палати представників Конгресу США від демократичної партії Дональд Норкросс та Джимі Панетта і від республіканської партії - Селеста Мелой.

Заступник міністра оборони України подякував конгресменам за підтримку України та цінностей, які захищають Збройні сили України.

Головною темою зустрічі стало обговорення подальшої допомоги з боку США та її форматів, зокрема військова, фінансова, політична тощо.

Читайте також: Міноборони впорядкувало діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства

Балануца подякував від імені міністра оборони України "за непохитну підтримку Конгресу США".

"Те, що ми сьогодні можемо проводити з вами перемовини в Україні, це зокрема й завдяки підтримці США. Дякую вам та американському народу за надану допомогу. Навіть кожен переданий боєприпас відіграє велику роль у нашій боротьбі. І коли ми про щось просимо, ми знаємо реальний алгоритм застосування та результат, який може принести необхідна зброя", – зазначив він.

Заступник міністра оборони наголосив на важливості дозволу американською стороною завдавати ударів по військових цілях на території Росії й зауважив, що після атаки ворога по дитячій лікарні "Охматдит" не має поставати питань про ескалацію.

Окремою темою розмови були реформи, які Україна продовжує впроваджувати попри складнощі військового часу.

"Це стійке прагнення стати частиною ЄС і НАТО, тож організаційні заходи неминучі", - підкреслили в Міноборони.

Під час перемовин член Палати представників Конгресу США від демократичної партії Дональд Норкросс заявив: "Цей візит дає нам змогу краще зрозуміти реальність, в якій живуть українці останні роки. Адже те, що ми побачили, не зрівняється з новинами на CNN, ABC чи Fox News. Ми продовжимо допомагати, допоки не запанує справедливий мир".

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, де обговорили безпекову ситуацію та оборонні потреби держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-