Українські військові після закінчення війни тренуватимуть усі західні армії - американський експерт

Українські військові після закінчення війни тренуватимуть усі західні армії - американський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Американський експерт з розвідки та боротьби з тероризмом Малкольм Ненс переконаний, що після війни українські військові зможуть тренувати західні армії.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Укрінформу.

Ненс, який воював у складі Міжнародного легіону України проти Росії, сказав: «Я хочу захищати вашу країну, тому що ви хороші люди. У вас є серце, і вас не перемогти! Українська армія, коли ця війна закінчиться, тренуватиме всі армії в Європі та США. Без питань».

Зараз Ненс керує аналітичним центром, що аналізує боротьбу із тероризмом, входить до консультативної ради директорів Міжнародного музею шпигунства у Вашингтоні. В Україні він майже 10 місяців, 9 з яких - в армії.

«Брав участь у контрнаступі, заходив у складі свого підрозділу в тил росіян. Ми зайняли східний берег річки Оскіл, східну частину Куп’янська. Свій 61-й день народження я провів у контрнаступі під Куп’янськом - 20 вересня 2022 року», - розповів американець.

За його словами, Україна стала дуже вправною у знищенні росіян. «Я називаю це тактикою «покладіть голову на ковадло». Українська стратегія полягала в тому, щоб дозволити Росії просто покласти їхні голови на ковадло, а тоді вибити їм мізки. Коли ви вибиваєте їм мізки, відходите на один метр. Ви виснажуєте їхні сили, щоб у них створювалося враження прогресу, але потім у них настає безлад», - зазначив експерт.

Ненс переконаний, що Росія програє. «Щоразу, коли у ЗМІ кажуть: «О, Росія перемагає», – я вважаю якраз навпаки: це перемога України, адже Росія втратила 100 тисяч осіб за рік, пройшовши від трьох до п’яти кілометрів. Яка російська перемога - ви що, з глузду з’їхали?!» - каже військовий.

На його думку, Україні слід знизити призовний вік з 25 років до 21. «Це дасть вам ще пів мільйона людей, але вам також знадобляться зброя та боєприпаси. Я повторюю це весь час, зокрема коли виступав перед Конгресом США», - сказав він.

За його словами, має бути безперервне надходження зброї та спорядження, і Україна виграє цю війну, якщо отримає всю необхідну зброю.

Ненс зазначив, що завдяки західній зброї українці знищили всю сучасну фронтову артилерію Росії, і тепер російські війська використовують застарілі гармати й воліють не наближати до лінії фронту сучасніші артилерійські системи.

Читайте також: Бійці ГУР здійснили рейд на Кінбурнську косу - ліквідували 30 загарбників та техніку

«Думаю, знищення російської арти прирівнюється до визволення територій», - зауважив експерт.

Україна тепер є світовим лідером у сфері застосування безпілотників у бойових діях, вважає він. «На Заході благатимуть українців навчити, як це робиться», - переконаний Ненс.

Як повідомлялося, заступник головнокомандувача Збройних сил України Андрій Лебеденко заявив, що безпілотні системи на полі бою вже переважають за ефективністю класичні види зброї включно з артилерією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-