Агента РФ, що «зливав» ворогу позиції ЗСУ під Покровськом, засудили до 13 років в'язниці

Агента РФ, що «зливав» ворогу позиції ЗСУ під Покровськом, засудили до 13 років в'язниці

Укрінформ
Колаборанта, який працював на російську розвідку і здавав ворогу вогневі позиції артилерії ЗСУ на Покровському напрямку, засудили до 13 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними слідства, місцевий житель із власної ініціативи вийшов на розвідку РФ через прокремлівські Телеграм-канали, бажаючи "співпрацювати".

"Зловмисник «зливав» агресору місця базування Сил оборони на Донеччині. Найбільше агресора цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій артилерії ЗСУ на найгарячішому напрямку фронту - Покровському", - зазначають у спецслужбі.

Згідно з її інформацією, для отримання даних зловмисник автостопом об’їжджав прифронтові селища, де фіксував геолокації українських військ. Звітував про свої вилазки російській розвідці через «зв’язкових» - бойовиків угруповань РФ, які воюють на східному фронті.

Для передачі розвідданих зрадник використовував голосові повідомлення у популярному месенджері.

Контррозвідка СБУ затримала колаборанта під час спецоперації в Покровському районі у травні. Під час обшуку в його помешканні вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Читайте також: На Харківщині викрили залізничника, який «зливав» росіянам рух ешелонів ЗСУ

Суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, надання збройним формування держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ) і призначив йому 13 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала священника УПЦ (МП), який був агентом російської розвідки і готував удар по ешелонах Сил оборони у Харківській області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-