Операція України в Курській області показала хибність заяв про «червоні лінії» Росії - аналітик

Операція України в Курській області показала хибність заяв про «червоні лінії» Росії - аналітик

Укрінформ
Ефект і мета Курської операції частково можуть полягати в тому, щоб ще раз продемонструвати хибність аргументу про «червоні лінії» Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив аналітик Шведського інституту міжнародних відносин Андреас Умланд, повідомляє Foreign Policy.

Умланд зауважив, що раніше у Вашингтоні, Берліні та у ЗМІ точилися дебати щодо можливих «червоних ліній» Кремля, порушення яких мало б призвести до початку Третьої світової війни та ядерного Армагедону. При цьому однією з таких ліній було перенесення війни в Росію із застосуванням західної зброї.

«Останнє вже сталося. Частково ефект і мета Курської операції може полягати у тому, щоб ще раз продемонструвати хибність аргументу про «червоні лінії» (Росії – ред.)», – вважає аналітик.

Він підкреслив, що операція в Курській області демонструє здатність України бути несподіваною і використовувати раптові прориви, у чому Росія постійно зазнавала невдач з початку повномасштабного вторгнення.

«Київ не лише змінив військовий наратив на місцях, але й, можливо, намагається змінити наратив переговорів – від угоди «земля в обмін на мир» до угоди «земля в обмін на землю», – пише Умланд.

Він також зазначив, що це ставить Путіна у скрутне становище, оскільки втрата контролю над частинами Росії є величезною ганьбою для Кремля. Водночас окуповані росіянами українські регіони, які Путін прагне зберегти, також є частиною «державної території», яку він зобов’язаний захищати.

У матеріалі йдеться, що нова українська стратегія може надати можливість «голубам» у російському керівництві – якщо вони існують і мають якийсь вплив на Путіна – стверджувати, що анексії мають бути скасовані для відновлення територіальної цілісності Росії.

«Доки Україна зможе утримувати окуповані Росією території, на Путіна буде чинитися сильний тиск з метою повернення їх під контроль Москви», – підсумував Умланд.

Читайте також: У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ ввели режим контртерористичної операції

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Фото: Дмитро Ларін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-