У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ ввели режим контртерористичної операції

У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ ввели режим контртерористичної операції

Укрінформ
У Курській, Брянській та Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, запроваджений режим контртерористичної операції.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Національний антитерористичний комітет Росії.

Як заявляє відомство країни-агресора, рішення було прийнято у відповідь на "спробу дестабілізації ситуації в ряді російських регіонів" та задля "припинення загроз терактів".

Відповідно до закону, режим КТО дозволяє оглядати громадян, прослуховувати їхні телефонні розмови, відключати інтернет та мобільний зв'язок, виселяти мешканців, входити до їхніх будинків та забирати автомобілі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Читайте також: Форум вільної Росії про курський прорив: путінський режим можна розтрощити силою зброї

Агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як "захисника простих росіян", а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо "ескалації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-