Росія за тиждень випустили по Україні понад 30 ракет і більш як 800 авіабомб - Зеленський

Росія за тиждень випустили по Україні понад 30 ракет і більш як 800 авіабомб - Зеленський

Укрінформ
З 5 по 11 серпня російські війська випустили по території України понад 30 ракет та більш як 800 авіабомб.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі.

"Тільки за один цей тиждень російська армія вдарила понад 30 ракетами та більш ніж 800 керованими авіабомбами. Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування такої зброї – із перших днів повномасштабної війни вся територія нашої держави під загрозою постійних ударів", - написав Зеленський.

Він нагадав, що у ніч на 11 серпня через удар по Київщині загинули чоловік та його чотирирічний син, серед поранених - 12-річний хлопчик.

"За попередньою інформацією, росіяни застосували північнокорейську ракету, і це був черговий свідомий терористичний удар проти України. Піротехніки продовжують працювати, щоб встановити точні дані щодо цієї ракети", - зауважив Президент.

Він вкотре наголосив, що для ефективного захисту своїх міст і сіл Україна потребує сильних рішень партнерів, які знімуть обмеження на захисні дії Сил оборони.

Читайте також: Сили ППО збили вночі 53 «Шахеди»

"Коли українська далекобійність не матиме лімітів, ця війна точно отримає ліміт – ми реально наблизимо її справедливе завершення", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, на Київщині станом на 09:00 11 серпня через падіння уламків збитих російських дронів та ракет два будинки знищені, 6 - пошкоджені. Загинули дві людини, три отримали поранення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-