Постачання зброї та ремонт техніки: у Києві відбулася зустріч делегацій Міноборони України та ФРН

Постачання зброї та ремонт техніки: у Києві відбулася зустріч делегацій Міноборони України та ФРН

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони України Олександр Сергій і керівник відділу планування та управління Міноборони ФРН генерал-майор Крістіан Фройдінг обговорили постачання і ремонт озброєння та військової техніки, а також перспективи розвитку ЗCУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Українська делегація ознайомила іноземних колег з нагальними потребами Сил оборони. Говорили про зразки озброєння та військової техніки, для постачання яких можуть бути досягнуті нові домовленості.

За словами Сергія, значна допомога від Німеччини зміцнює спроможності Сил оборони України у відбитті збройної агресії РФ.

“Більше сучасної зброї та техніки, боєприпасів, систем ППО від союзників – більш захищені українські міста, більше можливостей для тиску на агресора на полі бою”, - зауважив заступник міністра оборони.

Фройдінг повідомив, що відвідав декілька регіонів України, зокрема прифронтові території, і готовий обговорити подальшу співпрацю.

Читайте також: Глава оборонного комітету Бундестагу побажав ЗСУ успіху на Курському напрямку

Під час зустрічі йшлося й про спільні проєкти з ремонту наданої Україні військової техніки та підготовки фахівців.

“Реалізація цих проєктів дуже важлива для швидшого реагування на виклики сьогодення у забезпеченні потреб ЗСУ та розвитку підприємств вітчизняного ОПК”, – зазначив Сергій.

Сторони також обговорювали перспективну модель ЗСУ.

“Ми хочемо розуміти, якою буде модель ЗСУ у перспективі. Це допоможе нам надавати необхідну підтримку якомога ефективніше”, – зауважив Фройдінг.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника Міністерства оборони ФРН Арно Коллаца, зброя, надана Німеччиною українській стороні, з моменту її передачі стає власністю України та може бути використана нею так, як Київ вважає за потрібне та правильне.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-