Полонені росіяни в Курській області стануть цінним обмінним фондом - експерт

Полонені росіяни в Курській області стануть цінним обмінним фондом - експерт

Укрінформ
Захоплені в полон російські військові в Курській області РФ, зокрема, офіцери ФСБ, ГРУ, кадирівці, строковики, стануть цінним обмінним фондом для України.

Таку думку в ефірі телемарафону «Єдині новини» висловив голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передає Укрінформ.

«До полону потрапляють фсбешники, кадирівці, строковики – ті, які так чи інакше резонують у російському суспільстві. Їхня цінність, як полонених зростає в рази. Скільки реально потрапило в полон агентів ФСБ, ГРУ - думаю, цифра там у рази більша (за різними даними, від 1 до 2 тисяч – ред.). Звичайно, чи то потрапляє в полон в’язень чи кадирівець або офіцер ФСБ - обмін буде зовсім інший», - зазначив Тимочко.

При цьому він вважає, що військова операція ЗСУ в Курській області поставила кремлівський режим у досить важку ситуацію перед власним населенням і для подальших своїх дій.

Читайте також: Україна не прагне захопити Курську область, а хоче захистити людей на своїй території - МЗС

«Спротиву на місцях немає, «партизанки» немає. Через це він (Путін – ред..) навіть не може оголосити загальну мобілізацію, бо він бачить, що населення на лінії фронту не готове до тотального спротиву. А оголошувати мобілізацію всередині країни «під програш», коли ті території втрачаються – це дуже складно. Центральна чи східна частина Росії не зрозуміють, чому вони мають йти воювати за людей з Курська, які тікають, а не захищають свої території. До того ж росіяни і Путін не до кінця знають, який стратегічний задум цієї операції», - зауважив Тимочко.

Як повідомляв Укрінформ, полонені росіяни з різних підрозділів у Курській області заявляють про бажання потрапити на обмін з бійцями «Азову», які перебувають у російському полоні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-