Україна може використовувати надану Фінляндією зброю на території РФ - президент

Україна може використовувати надану Фінляндією зброю на території РФ - президент

Укрінформ
Президент Фінляндії Александер Стубб, коментуючи просування ЗСУ у Курську область РФ, заявив, що Україна має право оборонятися і може використовувати надану Фінляндією зброю на території РФ.

Як повідомляє Yle, про це він сказав під час візиту на Аландські острови, передає Укрінформ.

За словами Стубба, Україна має повне право захищати себе, просуваючись в Курську область, оскільки Росія регулярно бомбардує Київ і окупувала значну українську територію.

"Ми не бачимо причин для обмеження діяльності українців... У нас немає жодних обмежень щодо того, яку зброю Україна може використовувати і у який спосіб. Відправною точкою є те, що Україна має повне право захищати себе в межах міжнародного права", - сказав Стубб.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня підтвердив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Читайте також: Глава МЗС Чехії: За міжнародним правом Україна може оборонятися на території агресора

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 74 населені пункти Курської області.

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя громадян і захист території України від ударів РФ.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що операція Збройних сил України у Курській області є оборонними діями.

У Білому домі порадили Володимиру Путіну вивести свої війська з України, якщо його непокоїть ситуація в Курській області.

Фото: Ritzau Scanpix/Niels Christian Vilmann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-