Лубінець пояснив, чим можуть займатися військові комендатури в Курській області

Лубінець пояснив, чим можуть займатися військові комендатури в Курській області

Укрінформ
Україна може створити військові комендатури у Курській області з метою надання гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Омбудсман розповів, що на нараді 14 серпня з Президентом України Володимиром Зеленським обговорювалося питання створення військових комендатур у Курській області.

За його словами, це пов’язано з координацією серед військових частин, які перебувають на цій території. «В тому числі задля добровільної позиції ЗСУ у вигляді надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, треба буде створити військові комендатури», - уточнив Лубінець.

Читайте також: Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області

При цьому він зауважив: «З’являться військові комендатури чи ні – вирішуватиме військове командування України. Це питання обговорюється виключно на підставі міжнародного права».

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 12 серпня підтвердив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області.

Читайте також: У Курській області ЗСУ сформували «буферну зону», планують відкриття гуманітарних коридорів

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя громадян і захист території України від ударів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-