На Харківському напрямку активність російської авіації значно знизилась - Сили оборони

На Харківському напрямку активність російської авіації значно знизилась - Сили оборони

Укрінформ
На Харківському напрямку значно знизилась активність російської авіації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев.

"Стосовно авіаційної компоненти можу сказати, що ми спостерігаємо її значне зниження, особливо у порівнянні з минулими періодами, коли у нас було по кілька десятків авіаударів із застосуванням від 30 до 50 КАБів за добу. Зараз ця кількість значно знизилася. Противник використовує два-три, іноді чотири КАБи", - сказав Саранцев.

За його словами, це може бути пов'язано з тим, що противник зосереджує свої зусилля на більш важливих для нього напрямках, або з тим, що після вогневого ураження деяких російських аеродромів в глибині Росії у них зменшилася кількість літаків, боєприпасів і авіаційного пального.

Читайте також: Російські війська за минулу добу скинули на Сумщину майже вдвічі менше КАБів

Водночас речник підкреслив, що ситуація на Харківському напрямку залишається складною. Ворог не полишає спроб вклинитися в глибину українських підрозділів. Також він продовжує обстріли позицій Сил оборони на всіх активних ділянках фронту.

"Змін положення окупантів наразі немає. Розширення зони контролю також немає. Ми даємо гідну відсіч противнику, який намагається наступати, тому ситуація нами повністю контрольована", - підсумував Саранцев.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові зранку у четвер, 15 серпня, обстріляли село Осиново Куп’янського району, зруйновано обʼєкт логістичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-