Зеленський анонсував розгляд у Раді оборонного пакета

Зеленський анонсував розгляд у Раді оборонного пакета

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради щодо розгляду оборонного законодавчого пакета, зокрема, внесення доповнень до правил щодо виплат військовим, які беруть участь в операції на території Курської області РФ.

Про це глава Української держави повідомив у зверненні, передає Укрінформ.

«І також зараз, уже в серпні, потрібне посилення деяких правових позицій нашої держави. Настав час ухвалити важливі законодавчі речі – оборонний законодавчий пакет для України. Це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям», - розповів Зеленський.

Відео: Офіс Президента

По-перше, за його словами, необхідно чітко гарантувати на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової.

Читайте також: «Жодної бюрократії»: Зеленський обговорив з Умєровим виплати військовим

«І це треба зробити саме законом, щоб у всіх наших людей була впевненість, що держава спрацює так, як потрібно», - підкреслив Президент.

По-друге, він наголосив, що кожен воїн, який захищає Українську державу, заслуговує на визнання та максимальну підтримку.

«Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України, й мають отримати таку шану від Української держави. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв», - заявив Зеленський.

Також Президент пропонує врегулювати питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях.

Читайте також: Обмін полоненими, фронт і зброя: Зеленський провів Ставку

Він попросив Верховну Раду зібратися для розгляду цих питань невідкладно найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на Ставці головком Олександр Сирський доповів, що з початку наступальної операції на території Курської області українські війська з боями просунулися на території противника на 35 км, взято під контроль 1150 кв. км території, 82 населених пункти. В цілому, за словами Сирського, ситуація контрольована.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-