На півдні ворог зменшив інтенсивність артобстрілів - Сили оборони

На півдні ворог зменшив інтенсивність артобстрілів - Сили оборони

Укрінформ
За вчорашню добу в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" зафіксовано 256 ворожих російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Складається таке враження, що противник зменшує інтенсивність артилерійських обстрілів в операційній зоні ОСУВ "Таврія". Це якщо брати і Херсонську область, і Запорізьку область включно. Вчора в нас обліковано 256 російських обстрілів по військових позиціях, із використанням загалом 1270 боєприпасів. Також іще було окремо 20 обстрілів по 15 населених пунктах, де було двоє загиблих цивільних і троє щонайменше поранених", - сказав Лиховій.

Читайте також: Покровський, Торецький і Курахівський напрямки - найгарячіші, за добу на фронті було 144 бої

За його словами, порівнюючи статистику артилерійських обстрілів по військових цілях, то приблизно на 100 обстрілів протягом останнього місяця щодня росіяни завдають ураження менше, з використанням приблизно 1000 боєприпасів.

"Якщо вчора 1270 боєприпасів, то місяць тому це було і 2000, і більше, навіть до 3000 доходило. Важко сказати, з чим це пов'язано. Я б не говорив, що це снарядний голод у росіян, тим більше, що по обстрілах населених пунктів ми такого зниження не бачимо, але, можливо, це підтвердження того, що в них справді в пріоритеті інші напрямки", - додав речник.

Читайте також: На Харківському напрямку активність російської авіації значно знизилась - Сили оборони

Він зазначив, що на Запорізьку та Херсонську області в російських військах бракує ресурсу, зокрема людського, щоб проводити ефективні дії на землі та піхотні наступи. Також окупанти тут давно не використовують бронетехніку, і йде зниження інтенсивності артилерійського вогню.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Таврія" впродовж минулої доби було відбито 10 російських штурмових дій. Ворог активізувався на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-