«Свобода Росії» закликає солдатів РФ з Курської області приєднуватися до легіону

«Свобода Росії» закликає солдатів РФ з Курської області приєднуватися до легіону

Укрінформ
Добровольці з легіону "Свобода Росії", які воюють на боці України, на тлі боїв у Курській області закликали російських військових здаватися в полон з можливістю переходу на бік ЛСР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі Легіону.

«Ваші політруки, сидячи в теплому тилу, наполегливо рекомендують не здаватися в полон, а підірватися на своїй же гранаті. Але солдати РФ сотнями ігнорують злочинний наказ, обираючи жити, а не загинути за нову медальку полкана або черговий особняк Герасимова», - йдеться у зверненні.

В ньому таке рішення названо «здоровою альтернативою бездумній смерті». Далі в заяві зазначається, що «для тих, у кого є бажання продовжити воювати за нормальне майбутнє для Росії - залишається залізна опція приєднатися до Легіону». Добровольці заявили, що готові спілкуватися з кожним, хто виявить бажання обернути зброю проти Кремля.

Читайте також: Росія планує відправити строковиків весняного призову в Курську область - ISW

«Історія вчить, що коли народ втрачає віру в "правителів", він обирає волю. І, здається, цей момент уже настав. Пиши нам: http://t.me/lsr_official_bot», - резюмують автори звернення.

Як повідомлялося, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

На цей час Збройні сили України взяли під контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Читайте також: Десантники показали перші години наступальної операції у Курській області

За даними британського видання The Independent, під час операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-