Підрозділ Сенцова взяв у полон кількох росіян, наймолодшому з них - 18 років

Підрозділ Сенцова взяв у полон кількох росіян, наймолодшому з них - 18 років

Укрінформ
Боєць Збройних сил України, режисер Олег Сенцов і його побратими взяли в полон кількох російських загарбників, наймолодшому з яких у листопаді виповниться 19 років.

Як передає Укрінформ, про це Сенцов повідомив у Фейсбуці.

Він зазначив, що сталося це не в Курській області. Наймолодший із полонених, за його даними, пробув на позиції чотири дні, потрапив до лав російської армії місяць тому.

"Попався місяць назад за "косячок". Запропонували: або в тюрьму, або на війну. Він вибрав друге і тепер я мотаю йому руки скотчем, а він питає, коли можна подзвонити мамі", – поділився військовослужбовець.

Сенцов розповів, що полонених не принижує, але попереджає про кулю в голову в разі спроби спротиву. Отримавши необхідну інформацію, інструктує конвой та відправляє далі в тил.

Він додав, що має проти росіян багато люті і є абсолютно байдужим до них, як полонених. "І не тому, що вони мають переважно такий зачуханий вигляд та одразу стають зайками, а я такий добрий. Для мене вони лише обмінний фонд, за котрий можна витягнути наших з ворожої буцегарні", – пояснив захисник.

Читайте також: Бійці СБУ взяли в полон одразу 102 російських військових на Курському напрямку - джерело

За словами Сенцова, воювати з полоненими багато сміливості не треба, на відміну від тої кількості духу, який потрібен, щоб піти на штурм траншеї.

"Коли я дивлюся на наших бійців поруч з цими "іноземними туристами", то розумію, що ми перемогаємо. По силі, по духу, по мотивації, по правді. Нам дуже важко, і може бути ще важче, але ми перемогаємо. Тому що ми гідні. Гідні майбутньої перемоги", – зауважив військовий.

Як повідомляв Укрінформ, у липні з російського полону в результаті обміну вдалося повернути ще 95 українців.

Фото ілюстративне: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-