ЗСУ могли б позбавити росіян можливості просуватися, якби мали достатню далекобійність - Зеленський

ЗСУ могли б позбавити росіян можливості просуватися, якби мали достатню далекобійність - Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна змогла б надійно позбавити російських загарбників будь-якої можливості просуватися, якби мала достатню далекобійність.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

Він повідомив, що сьогодні вже заслухав кілька доповідей головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Першочергова увага традиційно була фронтовим напрямкам, передусім у Донецькій області, де російські війська штурмують найактивніше.

Відео: Офіс Президента

Глава держави висловив вдячність усім підрозділам Сил оборони – кожному солдату та командиру, котрі тримають фронт, захищають свої позиції та знищують ворога.

Зеленський запевнив, що його команда робить усе, щоб дати українським захисникам необхідну зброю, необхідне посилення.

«І саме в цьому контексті нам, безперечно, важливо, щоб партнери прибрали барʼєри, які заважають нам послаблювати російські позиції саме так, як цього потребує хід війни», – зазначив він.

За словами Президента, далекобійність для України є відповіддю на «всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни».

Читайте також: Сирський доповів Зеленському про розширення стабілізованої території у Курській області

«Сміливість наших воїнів, стійкість наших бойових бригад зараз компенсує дефіцит необхідних рішень від партнерів. Ми змогли б надійно позбавити окупанта будь-якої можливості просуватись, сіяти руїни, якби наша далекобійність була достатньою», – заявив Зеленський.

Він додав, що Україна посилюватиме дипломатичну роботу, наполягатиме на потребі у сміливих кроках та рішеннях.

«Потрібно те, що дійсно змінює курс війни, веде її до справедливого миру, до реального завершення – саме такого, якого ми потребуємо. І ми потребуємо того, щоб усі партнери, які дійсно можуть допомогти, – щоб вони допомогли. Це і Сполучені Штати, і Британія, і Франція, і інші партнери», – зауважив глава держави.

Зеленський відзначив «справжнє лідерство» Великої Британії протягом усього часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну – і в зброї, і в політиці, і в підтримці життя українського суспільства.

Він наголосив, що допомога Британії – це те, що врятувало тисячі українців, те, що «дійсно відповідає силі» цієї країни.

«Але зараз, на жаль, ситуація уповільнилась. Ми будемо говорити, як це виправити. Бо далекобійність для нас дійсно принципова річ. І весь світ бачить, якими ефективними є українці – увесь наш народ, – коли захищають свою незалежність», – зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів Зеленському про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-