У ГУР розповіли про кібератаку на розробника російський ядерних боєприпасів

У ГУР розповіли про кібератаку на розробника російський ядерних боєприпасів

Укрінформ
Головне управління розвідки внаслідок кібератаки на російське підприємство, яке розробляє ядерні боєприпаси, отримало великий масив інформації та спричинило збої в роботі підприємства.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів представник ГУР Євген Єрін.

«Це одне з потужних підприємств, яке було розробником ядерних боєприпасів. Збої в роботі такого підприємства – це удар і по самій структурі, і по іміджу країни-агресора», – розповів Єрін.

За його словами, внаслідок кібератаки ГУР отримало багато інформації.

«Інформації дуже багато, вона різноманітна: це і особисті бази даних працівників, службова інформація, інформація, яка може пролити певне світло щодо шляхів обходу санкцій. Ця інформація вивчається та аналізується і стовідсотково буде використана в інтересах нашої перемоги», – запевнив Єрін.

Читайте також: Росія готувала флот для ударів ракетами з ядерними боєголовками по Європі - FT

Як повідомлялося, кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерською групою «ВО Team» днями успішно атакували єдиного провайдера у місті Снєжинск Челябінської області РФ – компанію «Вега». Було виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах «Веги» – знищена. Без Інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них – «ВНИИТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера «Вега».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-