На фронті за добу сталось 81 боєзіткнення, більш як чверть - на Покровському напрямку

На фронті за добу сталось 81 боєзіткнення, більш як чверть - на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті цієї доби кількість бойових зіткнень із російськими військами зросла до 81, найактивніше ворог діє на Покровському напрямку, де провів 24 атаки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 18 серпня.

“Сьогодні від вогню ворожої артилерії та мінометів постраждали райони населених пунктів Шалигине, Славгород, Порозок, Білопілля, Тимофіївка, Велика Писарівка, Покровка, Камінь, Лісківщина. До того ж росіяни завдали три авіаудари, скинувши п’ять КАБів, по Голишівському, Басівці та Юнаківці Сумської області”, - ідеться у повідомленні.

На Харківському напрямку сталося два бойові зіткнення поблизу Вовчанська й Липців, один бій ще триває.

На Куп’янському напрямку ворог проводив дев’ять наступальних дій у бік Глушківки, Стельмахівки і Синьківки. На цей час тривають п’ять атак.

За інформацією Генштабу, на Лиманському напрямку було 11 бойових зіткнень. Росіяни штурмували позиції українських захисників неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Новосадового і Торського. 10 боїв завершено, один досі триває.

На Сіверському напрямку українські захисники зупинили ворожий штурм біля Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку російська армія наступала у бік Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Кліщіївки і Предтечиного. Загалом сталося вісім боєзіткнень, три з яких досі тривають.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 15 разів біля Залізного, Торецька, Диліївки та Неліпівки. 14 штурмів відбито, ще один триває.

Крім цього, армія РФ завдала два авіаудари по Дачному і Дружбі.

Читайте також: На Харківському напрямку в деяких локаціях ворог знижує активність - військові

На Покровському напрямку росіяни здійснили 24 штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Птиче, Новогродівка, Завітне та Михайлівка. Сили оборони України стримують натиск військ РФ та відбили 19 атак, п’ять боєзіткнень досі продовжуються. Втрати ворога на цьому напрямку уточнюються.

Також армія РФ завдала п’ять авіаударів, скинувши два КАБи по Калиновому й запустивши НАРи у бік Олександрополя.

На Курахівському напрямку загарбники шість разів безрезультатно атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку росіяни чотири рази штурмували позиції Сил оборони біля Роздольного і Водяного, де ще одне боєзіткнення триває.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках загарбники, залучивши авіацію, завдали два авіаудари по районах Долинки та Кам'янського.

На Придніпровському напрямку у результаті боєзіткнення росіяни зазнали поразки.

На інших напрямках фронту - без особливих змін.

Як повідомляв Укрінформ, у районі Північного та Залізного Донецької області відбита масована російська атака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-