На Харківському напрямку в деяких локаціях ворог знижує активність - військові

На Харківському напрямку в деяких локаціях ворог знижує активність - військові

Укрінформ
На Харківському напрямку в окремих локаціях ворог знижує активність.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев, передає Укрінформ.

«В окремих локаціях можна відзначити зниження активності ворога, де він не здійснює активних штурмових дій, проте він там починає проводити заходи зі зведення фортифікацій», – зазначив Саранцев.

Загалом, за його словами, ситуація на Харківському напрямку залишається складною, противник намагається прорвати оборону і проникнути вглиб позицій українських захисників. «Ми йому, звичайно, цього не дозволяємо», - сказав Саранцев.

За його словами, на добу по позиціях оборонців на Харківському напрямку фіксується 300-400 обстрілів.

Він також зауважив, що останніми днями на Харківщині спостерігається зменшення застосування противником тактичної авіації.

«Якщо ще кілька тижнів тому ми фіксували 30-50 КАБів на добу, то зараз ця кількість значно зменшилася – буває 2 КАБи, вчора був 1 КАБ, позавчора - 4. Тобто в рази зменшилася кількість застосування тактичної авіації, відповідно і використання керованих авіабомб», - зауважив Саранцев.

Читайте також: ЗСУ могли б позбавити росіян можливості просуватися, якби мали достатню далекобійність - Зеленський

На його думку, це можна пов’язати з кількома причинами. «Можливо, противник застосовує тактичну авіацію на більш важливих для себе напрямках, зокрема Покровському або в Курській області чи на нашій Сумщині. Також це можна пов’язати з тим, що внаслідок успішних дій, які проведені спільними зусиллями ГУР та Сил оборони, було знищено аеродромну інфраструктуру, паливно-мастильні матеріали, склади із боєприпасами, тобто у противника значно зменшився цей ресурс і він намагається оптимізувати його використання і задіює його лише на найважливіших для нього напрямках», - розповів речник ОТУ «Харків».

Як повідомляв Укрінформ, Сил оборони України вночі та зранку 18 серпня збили вісім російських ударних безпілотників типу Shahed і п'ять ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-