Супутник показав, що понтонну переправу через Сейм у Курській області знищили

Супутник показав, що понтонну переправу через Сейм у Курській області знищили

Відео
Укрінформ
На супутникових знімках річки Сейм у Глушківському районі Курської області більше не видно понтонної переправи, зведеної російськими військовими неподалік зруйнованого українськими військовими мосту.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Радіо Свобода, яке проаналізувало супутникові знімки, зроблені 19 серпня системою NASA FIRMS, що фіксує пожежі.

Зазначається, що поряд із місцем, де була понтонна переправа, видно дим, ймовірно, від вибуху. Пізніше український блогер і волонтер Сергій Стерненко опублікував у Телеграм-каналі відео з вибухом після прильоту FPV-дрона, зняте, за його словами, в районі «тієї самої понтонної переправи росіян через річку Сейм на Курщині».

Переправа знаходилася між селами Зване та Глушкове. Другу понтонну переправу, наведену російськими військовими на схід від Глушкового, на супутникових знімках, як і раніше, видно.

Армія Росії почала налагоджувати понтонні переправи через річку Сейм після ударів українських військ, що наступають з півдня, по стаціонарних мостах у цьому районі. Із 16 серпня Сили оборони України вивели з ладу три мости через Сейм.

Знищення мостів ускладнює постачання російських військ у частині Курської області, затиснутої між річкою Сейм та російсько-українським кордоном. Крім того, це різко скорочує можливості для відступу, ймовірно, згрупованих там російських військ.

Читайте також: У Повітряних силах показали, як знищили міст у Курській області

Коментуючи вчорашній удар по третьому, останньому мосту біля села Кариж у Глушківському районі, російські провоєнні блогери писали, що для забезпечення російських військ вистачить понтонних переправ, побудованих через Сейм.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня в Курській області РФ оголосили "обов'язкову евакуацію" жителів селища Глушкове з населенням понад 4,5 тисячі осіб, яке знаходиться за сім кілометрів від кордону з Україною. Це було зроблено на тлі обстрілів мостів через річку Сейм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-