У Курській області оголосили евакуацію ще одного прикордонного району

У Курській області оголосили евакуацію ще одного прикордонного району

Укрінформ
Влада Курської області РФ оголосила про "обов'язкову евакуацію" жителів селища Глушкове з населенням понад 4,5 тисячі осіб, яке лежить приблизно за сім кілометрів від кордону з Україною.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Радио Свобода.

Т.в.о. губернатора Курської області Олексій Симрнов заявив, що рішення про евакуацію ухвалено регіональним оперштабом.

Російські "воєнкори" стверджують, що це зроблено на тлі обстрілів з боку ЗСУ об'єктів інфраструктури - зокрема мосту через річку Сейм, що знаходиться в Глушковому. За їхніми словами, таким чином українська армія намагається порушити логістичні шляхи, якими війська РФ отримують підкріплення.

Невдовзі Смирнов поінформував у Телеграмі, що регіональним оперштабом ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію всього Глушковського району, населення якого становить 20 тисяч.

Читайте також: Наступ у Курській області показав, що режим РФ нездатний до швидких антикризових рішень - Подоляк

Як повідомлялося, під контролем Збройних сил України перебувають 74 населені пункти Курської області РФ.

Віцепремʼєр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що наразі проводяться консультації та підготовка до відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб, як у бік Росії, так і в бік України. Також розглядається питання допуску міжнародних організацій з метою гуманітарного реагування та моніторингу гуманітарної ситуації.

Читайте також: Росія готова міняти полонених з Курської області? Лубінець поговорив із Москальковою

Вона підкреслила, що цивільні росіяни, які перебувають у межах зазначеної зони, «знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується».

Верещук нагадала, що сили оборони України з метою захисту прикордонних областей, насамперед прикордоння Сумщини, створюють зону безпеки на території РФ, прилеглій до території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-