Україна контролює 93 населені пункти у Курський області - головнокомандувач ЗСУ

Україна контролює 93 населені пункти у Курський області - головнокомандувач ЗСУ

Укрінформ
Збройні сили України на сьогодні контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

«З метою створення зони безпеки та припинення обстрілів з території Російської Федерації, а також випередження противника угруповання Сил оборони ведуть наступальну оборону на Курському напрямку. За період ведення наступу на території Курської області ЗСУ просунулись у глибину оборони противника від 28 до 35 км, оволоділи 1263 кв. км території і взяли під контроль 93 населені пункти», - сказав головнокомандувач.

Сирський наголосив, що противник веде маневрену оборону, намагається не допустити подальшого просування підрозділів Сил оборони вглиб території РФ, нарощує угруповання та здійснює переміщення військ з інших напрямків.

Головнокомандувач зазначив, що «подальші дії наших військ на цьому напрямку будуть залежати від розвитку оперативної обстановки».

Читайте також: Рада підтримала гарантії військовим, які виконують завдання на території РФ

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії і витраті їхніх резервів.

Фото: Харківський медіахаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-