Сирський: Війська РФ застосували в Україні вже понад 9 600 ракет і майже 14 000 дронів

Сирський: Війська РФ застосували в Україні вже понад 9 600 ракет і майже 14 000 дронів

Укрінформ
Російські військові від початку повномасштабного вторгнення вже застосували в Україні понад 9,6 тисячі ракет та майже 14 тисяч ударних дронів.

Про це заявив на Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Від початку широкомасштабної агресії противник застосував понад 9600 ракет та майже 14 тисяч ударних дронів. Засобами української ППО знищено понад 2400 ракет та 9200 БПЛА», - повідомив він.

За словами Сирського, у середньому щодня ворог витрачає до 45 тис. боєприпасів на обстріли наших позицій на сході та півдні України.

Крім того, противник не припиняє завдавати ракетно-авіаційних ударів по критичних об’єктах економіки, ключових об’єктах промислового комплексу та цивільній інфраструктурі.

Читайте також: В Україні кількість загиблих від російських мін перевищила 300 осіб - ДСНС

У цьому контексті Сирський нагадав, що у ході масованого удару ворога в ніч з 10 на 11 серпня було знищено 58 ударних безпілотників типу Shahed-131/136 і 15 ворожих ракет.

За його словами, Сили оборони продовжують стримувати збройну агресію РФ. «Обстановка складна, але контрольована. ЗСУ все роблять задля перемоги над агресором», – наголосив головнокомандувач.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня російські війська атакували Нікополь, Марганецьку та Мирівську громаду із дронів та артилерії. Пошкоджені промислові підприємства, 11 приватних будинків, 4 газогони, 5 ліній електропередач і сонячна панель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-